Werkwijze

Vanaf de start haalbaar en inventief ontwerpen, dat geeft het beste resultaat.

Ontwerpen en ontwikkelen, we doen niets liever. We zijn gek van ideeën ontwikkelen en de mooist design maken.
Elk project is uniek en toch proberen we structuur aan te brengen in de werkwijze. Hoe creativer en hoe meer mogelijkheden, hoe meer de uiteindelijke kosten kunnen varieren. Daarom werken wij in fases van een project, elke fase heeft zijn eigen uitdagingen en kansen.

Kennismaken

Laten we eerst eens kennis maken en kijken of wij bij jullie passen, en andersom. Creatief samenwerken aan een toekomstdroom verreist immers andere kwaliteiten en eisen dan de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets.

We komen graag bij u langs, of u op ons kantoor voor een gesprek en verkenning van de plannen. We sparren over jou ideeën, we kijken nar de mogelijkheden en bepalen de uitgangspunten voor de volgende stappen. Een kennismaking is bij ons vrijblijvend en gratis, het is de basis voor een goede samenwerking.

Gratis

Voorlopig ontwerp

Een mooi idee is één, een mooi plan is twee. Als we met jou en onze ideeën aan de slag gaan starten we met een voorlopig ontwerp. In vaktermen de VO fase.
Schetsen, tekeningen en impressies van het ontwerp. Dit geeft een goed beeld van de mogelijkheden, afmetingen en de stijl van het ontwerp.

Wij maken voor jou een mooi plan, schetsen en 3d impressies.  Meestal is vooraf duidelijk wat het ontwerptrajact kost en wat je krijgt.

Gemiddeld 2-3% van de begroting

Definitief ontwerp

De fase om van een plan naar een goede set werktekeningen te komen is de DO. Het definitieve ontwerp. Voor bijvoorbeeld een vergunningsaanvraag is een uitgebreide bestektekening nodig. Voor een goede calculatie is een werkomschrijving de basis en voor de offertes maken we een bestek en materiaalstaat.

Een goed pakket info met het Definitief Ontwerp is essentieel en de basis van de volledige ontwikkeling erna. Het is dus belangrijk om in deze fase een goed ontwerp om te zetten in tastbare info en info voor beslissingen.

Gemiddeld 4-7% van de begroting

Begroting en aanbesteding

Wij helpen bij het bepalen van een begroting, een calculatie en het vergelijken van offertes.

Een droomhuis is niet goedkoop en hoe beter uitgewerkt is wat er nodig is, hoe beter de offertes van leveranciers en aannemers. Een goed bestek en calculatie is de onderlegger van de offertes.

Vanaf € 250,-

Vergunningstraject

Voor veel nieuwbouw en uitbreidingen zijn meerdere vergunningen nodig. Elke gemeente heeft haar eigen eisen in het bestemmingsplan en wensen van de welstandscommissie. Het is dan ook niet eenvoudig om een bouwvergunning te krijgen. Door goede info en een helder bestek lopen vergunningstrajecten geen vertraging op en kan er snel gestart worden met de werkzaamheden.

Vanaf € 300,-
Gemiddeld € 450,- 

Begeleiding en directievoering

Als de eerste schep de grond in gaat, dan start de uitvoering pas. Begeleiding en het managen van problemen en keuzes tijdens de bouw zijn belangrijk. Niet zelden lopen de kosten uit door meerwerk, onduidelijke afspraken en vertragingen. Niet alles is te voorkomen, maar veel is wel goed op te lossen of bij te sturen.

Gemiddeld 2-4% van de begroting

Creativiteit en inventief ontwerp

Wij zijn Bluedust. Een creatief ontwerpbureau met een specialisme in interieur, exterieur en eyecatchers.

Met een team van ontwerpers en makers helpen wij bedrijven en organisaties om van een idee een tastbaar resultaat te maken.

Waar het begon met ontwerp en integratie van geluidsystemen, decors en horecainrichting zijn de werkzaamheden uitgebreid naar ontwerp van bedrijfspanden, maatwerk interieurs en private woningbouw.