Herbestemming Van Amerongenschool Bunschoten

Basischool Van Amerongen is verhuist naar een nieuwe locatie en daarmee het bestaande monumentale pand in de verkoop gekomen. Voor het ontwikkelingstraject werd Bluedust gevraagd naar een coneptontwikkeling voor herbestemming.

Basischool Van Amerongen is verhuist naar een nieuwe locatie en daarmee het bestaande monumentale pand in de verkoop gekomen. Voor het ontwikkelingstraject werd Bluedust gevraagd naar een coneptontwikkeling voor herbestemming. Deze fraaie opdracht namen wij natuurlijk graag aan.

De school had vanuit de orginele indeling 7 lokalen en deze indeling vormdt de basis voor dit concept, 7 luxieuze woningen binnen het bestaande gebouw met behoud van veel authentieke elementen van het gebouw.

Uitgangspunt voor de appartementen is een gzamelijk binnenterrein met een natuurlijke en kindvriendelijke functie, een centrale gang aan de achterzijde van de woningen en elk met een eigen parkeerplaats. Het gebouw word vrijwel energieneutraal met zonnepanelen, warmtepomp en gasloos wonen.

Opdrachtgever

BaMaCo Vastgoed

Type

Herbestemming concept

Werkzaamheden

Conceptontwerp, haalbaarheidsstudie, vergunningstraject, calculaties

Status

Bouw voorjaar 2024